Viktig med besiktelse

Det er mange som ikke er helt glade i EU kontroll, og det faktum at vi må gjøre det hvert eneste år. Det føles liksom som om det er en plikt og unødvendig, for å ikke snakke om at det naturligvis også koster penger å gjøre det. Man føler jo at bilen man har er sikker, og at man ville forstått det selv om det var noe problemer med den som måtte bli tatt hånd om. Det er jo noen feil med dette, som at ikke alle her i verden er mekanikere, og selv om vi liker å tro at vi kan, så er det ikke helt sikkert at det er sant. Det er heller ingen tvil om at mange ulykker skjer på grunn av dårlig sikkerhet, eller at utstyret i en bil ikke fungerer som det skal.

Det er bare sunt å kontrollere noe som kan gjøre så mye skade så fort, og det er mye man kanskje kan kritisere staten for, men dette virker ikke helt som en slik situasjon akkurat. Staten har ansvar for mye, blant annet borgeres sikkerhet, være det seg deg som sjåfør, eller en gående i gata. Det er liksom greit å vite at bremsene fungerer bra, og at girkassa er faktisk i orden.

Det er jo klart at det er ikke alle som har biler fra 2018, og noen med eldre biler løper jo en risiko om de ikke kontrollerer sin bil jevnlig, selv om det høres litt slitsomt ut. Strengt tatt så er dette noe som kan sies om alt mulig egentlig, at om man ikke vedlikeholder det så blir det ødelagt. Det er jo bortimot en naturlov, som man ikke kan komme utenom. Så kontroller bilen din, egentlig så har man ikke noe valg, for blir man tatt, da venter det en bot på deg!