Ren luft

Det å ha et rent miljø er viktig, og det har ikke så mye å si om det er inne i huset eller ute i naturen. Luften må være så rein som mulig slik at det er lettere og sunnere for å puste, noe som jo naturligvis er det aller viktigste vi gjør. Slike naturligheter er jo akkurat det, noe alle vet, men alle er ikke klare over hvor farlig dårlig luft kan være for oss. Spesielt for barn, unge og de syke, men også for oss andre. Da er ren energi noe som vi bør tenke på, og investere i. Dessverre så er det slik at flere land har kommet lengre enn oss i dette, spesielt Sverige, mye på grunn av bevisstheten som svenskene selv har rundt dette.

En ting som er smart å gjøre er å ha en god isolering, og det er klart at dette er ikke noe som er tilgjengelig for alle. Om du bor i en blokk så er du langt mer avhengig av felleskapet enn om du bor alene. På en annen side, om du bor i enebolig så har du langt større ansvar og det koster deg mer, så det finnes en balanse i dette også, faktisk.

Uansett så har du sikkert vært et sted hvor innendørsklimaet har vært ganske dårlig, og du har også vært steder hvor det har vært bra, og du legger merke til forskjellen ganske raskt. Spesielt om du har små barn, så er det viktig med ren og sunn luft, da det kan utvikle problemer senere i livet. Det behøver ikke nødvendigvis å være så altfor dyrt heller, fordi det er jo slik det blir lagt frem av kritikere, at dette koster for mye. Det beste å gjøre er å utforske hva slags muligheter du har, og snakke med folk som virkelig kan dette.